11/3/12

Λεόντειος Νέας Σμύρνης: Εκδήλωση για τον εκφοβισμό στα σχολεία


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα: "Συζητώντας με Γονείς και Εκπαιδευτικούς για τον Εκφοβισμό και τη Βία στο Σχολείο"  το Σάββατο 10 Μαρτίου 2012 στη Λεόντειο Νέας Σμύρνης.

Η εκδήλωση οργανώθηκε, σε συνεργασία με την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου -Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.-, από τον Όμιλο Καινοτόμων Δράσεων του σχολείου υπό την καθοδήγηση του ακούραστου εκπαιδευτικού Παντελή Ζούρα και των συναδέλφων του και φυσικά με συμμετοχή της ομάδας μαθητών που συμμετέχουν στον όμιλο.

Στην έναρξη της εκδήλωσης μαθητές του ομίλου παρουσίασαν μια εξαιρετική δραματοποίηση του βιβλίου 'Μου έκλεψαν το όνομά μου', εκδόσεις Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.του πολυβραβευμένου Ισπανού  Συγγραφέα – Εικονογράφου Tàssies (Josep Antoni Tàssies Penella).

Η επιστημονική ομάδα της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. υπό το συντονισμό του επιστημονικού υπευθύνου της εταιρείας, αναπληρωτή καθηγητή Ιωάννη Τσιάντη, παρουσίασε θέματα που αφορούν στον εκφοβισμό και τη βία στο σχολείο, συμπεριλαμβανομένου και του ηλεκτρονικού εκφοβισμού (cyberbullying). Ο κύριος Παντελής Ζούρας παρουσίασε το έργο του Ομίλου Καινοτόμων Δράσεων της Λεοντείου. Στο κλείσιμο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε συζήτηση με του εκπαιδευτικούς και γονείς, ενώ οι έφηβοι συμμετείχαν στη συζήτηση δίνοντας απαντήσεις μαζί με την ομάδα των ειδικών της ΕΨΥΠΕ, στα ερωτήματα των εκπαιδευτικών και γονέων. 



Την εκδήλωση στήριξε η Διεύθυνση του σχολείου (χαιρετισμό απηύθηνε ο Διευθυντής του Σχολείου κύριος Νικόλαος Δεσύπρης) και η Κοινότητα των Μαριανών Αδελφών που  πάντα αγκαλιάζουν κι ενθαρρύνουν τέτοιες δράσεις και πρωτοβουλίες.

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ

Φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Οι μαθητές του Ο.Κ.Δ. σε δρώμενο για τον εκφοβισμό
στην είσοδο του σχολείου
Μαθήτρια του ΟΚΔ σε δρώμενο για τον εκφοβισμό:
'Μίλα μη φοβάσαι'
Προετοιμασία στις τάξεις
Οι μαθητές του ΟΚΔ σε δραματοποίηση του βιβλίου
'Μου έκλεψαν το όνομά μου', εκδόσεις Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.
Οι μαθητές του ΟΚΔ σε δραματοποίηση του βιβλίου
'Μου έκλεψαν το όνομά μου', εκδόσεις Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.
Ο κ. Π. Ζούρας με μαθητές του Ο.Κ.Δ.
και την ομάδα ειδικών της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε:
κ. Ι. Τσιάντης, κ.  Α. Τσιάντης, κα. Β. Λάγγαρη, κα. Θ. Αποστολουπούλου
Οι μαθητές συμμετέχουν στην συζήτηση
απαντώντας μαζί  με τους ειδικούς
στα ερωτήματα των γονέων και εκπαιδευτικών
 
 
Μαθητές του Ο.Κ.Δ. της Λεοντείου
με τον υπεύθυνο του Ομίλου Π. Ζούρα

και μέλη της ομάδας της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε:
Ι. Τσιάντης, Β. Λάγγαρη, Α. Τσιάντης, και Μ. Κρητικού


                


Video από την παρουσίαση της χορευτικής δραματοποίησης του βιβλίου του βραβευμένου Ισπανού συγγραφέα και εικονογράφου Tassies «Μου έκλεψαν το όνομά μου» (εκδόσεις Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.) από την Ακαδημία Γυμναστικής και Χορού του Λ.Λ.Ν.Σ. σε διδασκαλία της κ. Νόντα -- Ψυλλίδη Δανάης και κ. Γεωργιου Ψυλλίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.