26/4/13

Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο "STOP! στον σχολικό εκφοβισμό"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο «STOP! στον σχολικό εκφοβισμό:
8 χρόνια έρευνας και παρεμβάσεων της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. - Προσανατολισμοί για το μέλλον»

Η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου - Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με τίτλο «STOP! στον σχολικό εκφοβισμό: 8 χρόνια έρευνας και παρεμβάσεων της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. - Προσανατολισμοί για το μέλλον», στις 18 Μαΐου 2013, 9:00-18:00, στο ξενοδοχείο “Mεγάλη Βρεταννία”, στην Αθήνα.

Στόχος της ημερίδας, μέσα από ομιλίες, στρογγυλά τραπέζια και ομάδες εργασίας/εργαστήρια είναι να αποτελέσει ένα δημιουργικό πεδίο ενημέρωσης, ανταλλαγής σύγχρονων επιστημονικών απόψεων και επιστημονικού διαλόγου πάνω σε θέματα που αφορούν στους μαθητές, στις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς. Θα συζητηθεί το φαινόμενο του εκφοβισμού και θα παρουσιαστούν οι διαστάσεις του, καθώς και προτάσεις πρόληψης και αντιμετώπισης, όπως αυτές αναδείχθηκαν μέσα από την πολύχρονη εμπειρία της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. στον τομέα αυτό.
Έμφαση θα δοθεί στην επικοινωνία εκπαιδευτικών και γονέων, με ειδικές θεματικές ενότητες και εργαστήρια. Ακόμη, οι ομάδες εργασίας θα δώσουν μια ευκαιρία, μέσω της επαφής με έμπειρους συντονιστές, στους συμμετέχοντες να προσεγγίσουν από διαφορετικές καλλιτεχνικές αφετηρίες το θέμα των σχέσεων και του εκφοβισμού.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστεί συνολικά η δράση της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. με προγράμματα πρόληψης και παρέμβασης σχετικά με τον εκφοβισμό στο σχολείο, αλλά και οι προοπτικές για παρέμβαση στο μέλλον, στη βάση των στοχευμένων δράσεων σε συγκεκριμένα περιστατικά.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν καταξιωμένοι Έλληνες ομιλητές, καθώς και η προσκεκλημένη από την Σουηδία Birgitte Kimber, το πρόγραμμα της οποίας για την πρόληψη του εκφοβισμού είναι βασισμένο στις αρχές της κοινωνικοσυναισθηματικής εκπαίδευσης και εφαρμόζεται σε όλες τις σχολικές βαθμίδες, στη χώρα της.
Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, γονείς, φοιτητές, καθώς και σε όσους δουλεύουν με παιδιά και εφήβους και ενδιαφέρονται για την ψυχική υγεία τους. Η παρακολούθηση της ημερίδας είναι δωρεάν. Στο τέλος της ημερίδας θα δοθεί Βεβαίωση Συμμετοχής.
Για να δηλώσετε συμμετοχή στην ημερίδα παρακαλούμε πατήστε εδώ. Για τις ομάδες εργασίας (εργαστήρια) θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης και αντιμετώπισης του εκφοβισμού και της βίας μεταξύ των μαθητών “STOP! στην ενδοσχολική βία”, που υλοποιείται από την Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού” 2007-2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.