11/9/12

Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού στο Άστρος Κυνουρίας


Η Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. σε συνεργασία με τοπικούς φορείς διοργάνωσε την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου Επιμορφωτική εκδήλωση με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό και την αντιμετώπιση της σχολικής βίας.
Την εκδήλωση προλόγισε η Σχολική Σύμβουλος της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δ.Ε Αρκαδίας Δρ. Γεωργία Καρούντζου και βασικές ομιλήτριες ήταν οι κυρίες Βασιλική Παπαγιαννοπούλου, Ψυχολόγος, MSc και Εύα Συγγελάκη, Ψυχολόγος MSc, PhD από την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.). 
Στις ομιλίες παρουσιάστηκε η δράση της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε., επιχειρήθηκε να κατανοηθεί το φαινόμενο και αναλύθηκαν οι τρόποι διαχείρισης και αντιμετώπισής του, ενώ στο τέλος ακολούθησε μια ζωντανή και εποικοδομητική συζήτηση, με παραδείγματα και τρόπους προσέγγισης.
Την εκδήλωση οργάνωσαν η Σχολική Σύμβουλος της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δ.Ε Αρκαδίας Δρ. Γεωργία Καρούντζου σε συνεργασία με την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.), με συνδιοργανωτές τους: Σύλλογος Eκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Κυνουρίας, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Άστρους, Βερβένων, Δολιανών, Μελιγούς και Π. Άστρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.