18/1/12

Σύσκεψη με την Υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου και τον Επιστημονικό Υπεύθυνο της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε κ.Ι. Τσιάντη σχετικά με το θέμα της αντιμετώπισης του εκφοβισμού και της βίας στα σχολεία

Στις 5 Ιανουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας με θέμα την πρόληψη και την αντιμετώπιση του εκφοβισμού και της βίας στα σχολεία, με την συμμετοχή της ηγεσίας του Υπουργείου και του Επιστημονικού Υπεύθυνου της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.) κ. Ι. Τσιάντη. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι: κ. Μιχάλης Κοντογιάννης Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο κ. Γιάννος Λιβανός Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς.

Η Υπουργός Παιδείας, κ. Άννα Διαμαντοπούλου, ανέφερε πως «η σχολική βία είναι μια πραγματικότητα, αλλά και «μήτρα» συμπεριφορών για την κοινωνία. Το Υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.), ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης και ταυτόχρονα προγράμματα που αφορούν εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς ώστε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά ένα δύσκολο και επικίνδυνο φαινόμενο και να δώσουμε στα παιδιά τη δυνατότητα ομαλής ένταξης στην κοινωνία από τα πρώτα βήματα της ζωής τους».

Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει αύξηση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού (bullying). Η σύσκεψη είχε στόχο να οργανωθούν οι δράσεις του Υπουργείου Παιδείας για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, προκειμένου να μην αυξηθούν στο μέλλον. Η Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. έχει αναλάβει μια σπουδαία πρωτοβουλία, για τη συγκρότηση του «Δικτύου κατά της βίας», στην οποία συμμετέχουν το Υπουργείο Παιδείας, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, άλλοι σημαντικοί φορείς και πανεπιστήμια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.