18/11/11

Δελτίο Τύπου- Για το συμβάν στο 1ο ΓΕΛ Αμαρουσίου


Δελτίο Τύπου, 16-11-2011
Για το συμβάν στο 1ο ΓΕΛ Αμαρουσίου


Κλιμάκιο της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Εταιρείας Του Παιδιού και Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.) αποτελούμενο από ψυχίατρο, παιδοψυχίατρο, ψυχολόγους και κοινωνικό λειτουργό επισκέφθηκε σήμερα 16 Νοεμβρίου 2011 το 1ο Γενικό Λύκειο Αμαρουσίου, μετά από συνεννόηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Κοντογιάννη. Σκοπός ήταν η ψυχολογική υποστήριξη της σχολικής κοινότητας μετά τη κρίση που δημιουργήθηκε από την χθεσινή εκδήλωση βίαιης συμπεριφοράς από μαθητή στο συγκεκριμένο σχολείο.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν άμεσα:
  • συνάντηση με τον μαθητή στο αστυνομικό τμήμα
  • συνάντηση με τις ομάδες των εκπαιδευτικών των στεγαζόμενων Γυμνασίου και Δημοτικού, και
  • ομαδικές συναντήσεις στο Γυμνάσιο με τους μαθητές στη τάξη

Τις επόμενες ημέρες σχεδιάζεται η συνέχιση των παρεμβάσεων στη κρίση που δημιουργήθηκε στη σχολική κοινότητα και ειδικότερα:
  • με ομαδικές συναντήσεις μαθητών των τμημάτων του Λυκείου,
  • με ομαδικές συναντήσεις μαθητών των τμημάτων του Γυμνασίου,
  • με συναντήσεις με τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου και του Λυκείου, και
  • με την ανάπτυξη προγράμματος ομιλιών σε γονείς με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές ενημερώθηκαν ότι μπορούν να απευθύνονται ατομικά στις Τηλεφωνικές Συμβουλευτικές Γραμμές για Θέματα Ψυχικής Υγείας της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. (116 - 111 Γραμμή για Παιδιά και Εφήβους και 801- 801 - 1177 για ενήλικες) και για ατομική διαγνωστική και θεραπευτική εργασία στο Θεραπευτικό Κέντρο Ημέρας για Εφήβους Ωρίωνας (Δ/νση: Συγγρού 3 Χαλάνδρι, τηλ. 210 6812237)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.